Кои сме ние

Кратка история

"Мале-мале" започва през 2013 година като уличен куклен театър. Той е основан от студенти първи курс, следващи куклен театър в НАТФИЗ. Първоначалната ни цел беше просто да се упражняваме през лятото - но нещата скоро се превърнаха в нещо повече...

От онзи момент вече са изминали няколко години. Зад гърба ни са вече доста пътувания, фестивали и участия, направили сме многобройни представления (с кукли и без), сред които и четири цели завършени спектакъла. Играли сме с какви ли не кукли, в какви ли не стилове театър...

Екипът

Нашият екип е изцяло изграден от куклени актьори и хора на изкуството, млади и отворени към идеите. От 2013-та година насам ние работим заедно и знаем как с общи усилия да вдъхваме живот както на куклите, така и на всяко наше начинание.

Коле

Коле Китанов е жизнен, силен и весел актьор с голяма брада и още по-голям ентусиазъм. За театър, смешки и въобще за всичко интересно, той е първа писта. Завършва актьорство за куклен театър при проф. Жени Пашова през 2016-та, а в "Мале-мале" играе от създаването му през 2013-та. Обича да жонглира, да върти пой и да импровизира. Не обича лук и чесън.

Участвал е във всички представления на театър "Мале-мале" - "Концертът на куклите" в ролята на Хенри, "Приключение в Делфинариума" в ролята на Шушу-Мушу, "Китайска история" в ролите на Чин Чан Чун и дракона, "Петко на екскурзия" в ролята на самия Петко, "Кибер бяла приказка" в ролите на Метеоролога, Ванчо, Лисичето и Мечето.

Също така е създател и актьор в най-интересното и весело Шоу със Сапунени балони!!!

Краси

Краси Кирчев е човекът смешка. Понякога чак му губи мярката. Весел и луд по децата, той е един от актьорите в нашия театър. Обича също да прави кукли, да измисля истории и песни, да свири на китара и да пише стихотворения. Завършил е куклена режисура при доц. Петър Пашов и проф. Жени Пашова.

Краси участва в: "Концертът на куклите" в ролята на водещия Зайо, "Приключение в Делфинариума" в ролите на Мирчо/Митко, Дресьорът на рибки и Акулата, "Китайска история" в ролите на Принцесата, учителя Чи Лиу и дракона, "Петко на екскурзия" в ролята на колата, Призрака и др.

Освен това е режисьор на "Кибер бяла приказка", една съвременна интерпретация на текста на Валери Петров.

Петро

Петромил Денев е режисьор с романтична душа. Когато не пише стихове за новата си любов или анализ за някоя пиеса, той дейно се включва и като актьор в "Мале-мале". Освен това обича да слуша и да свири реге, да готви и да кара кола.

Петро участва в: "Концертът на куклите" в танците Валс, Есмералда, Рок, Танго, "Приключение в Делфинариума" в ролята на Бочко, "Кибер бяла приказка" в ролите на котето Мачо, Мечето, Ванчо. Можете да го видите и в различни роли в представления на ДКТ Сливен - "Огнивото", "За принцесата, която..." и др.

Той е режисьор на спектаклите "Момче и вятър" (в което участва целият театър "Мале-мале"), "Пук" в ДКТ Сливен. Отидете да ги гледате!

Мила

Мила Китанова е нещо като нашата фея. Как се случва някой да бъде хем толкова красив и чаровен, хем такъв весел актьор? Ами ей така! Мила също като Коле е завършила актьорство за куклен театър през 2016-та при проф. Жени Пашова. Обича йога, а също и да майстори най-различни красиви неща.

Мила участва в: "Концертът на куклите" в танците Валс, Есмералда, Рок, Танго, "Кибер бяла приказка" в ролята на Еленчето, "Галената дъщеря".

Почетни членове

Силвето

Силвия Стоянова е един творчески дух без граница. С тази мистична дама се запознахме в НАТФИЗ, но нейният път я отведе на обиколки из цялото земно кълбо. Тя и нейният приятел-марионетка Лъвчо се присъединиха към нас в нашето турне до Прага през 2015-та. В момента тя прави марионетки и ги оживява за радост на малки и големи. Също така обича да рисува.

Силвето се включи в "Мале-мале" през 2015-та, когато предприехме първото си турне зад граница - пътуването ни до Прага. Силвето игра в първия вариант на "Концертът на куклите", а също и със своята марионетка Лъвчо.

Днес тя продължава все така да се занимава с марионетки, а също и с рисуване.

Дафни

Даниела Тенева е една голяма сладурана, която не само че пее страхотно, но и играе с такова очарование и хумор, че... ех, дано някой ден отново работим заедно, както през 2013-та! А ето и песента, която Краси написа за нея.

Дани беше с нас през 2013-та, когато основахме своя театър и играхме за първи път по нашето Черноморие. От тогава тя не е спряла да се изявява - в НАТФИЗ, а след това и в ДКТ Пловдив. Навестете я там!

Иван

Иван Мутафчийски е една изгряваща звезда на небосвода на българския театър. Макар малък на възраст, той вече е изиграл множество роли в различни пиеси. Наш голям приятел и определено бъдещ сътрудник, ако все още има желание. С удоволствие го обявяваме за почетен член на екипа.

Вълчо

С Вълчо се запознахме през лятото на 2014. Макар да не е актьор, той с удоволствие се включи в нашите параванни импровизации, и от тогава е близък приятел на театъра. Даже го канихме на гости в София, защото беше ходил само във Варна и в Германия!

Жоро

Георги Георгиев е едно тихо и весело момче с голямо сърце. Той плаче, когато се смее. Жорката беше един от основателите на театър "Мале-мале" през 2013-та, но уви, намери си гадже и ни изостави. Моля, ако искате да помогнете на театъра, напишете му едно съобщение ето тук с текст "Жоро, върни се в Мале-мале!" Благодарим ви.

Бъдеще

"Мале-мале" вече мина през доста, но, реално погледнато, е още в началото на своя път. Засега сме се занимавали с уличен куклен театър, с представления за сцена, с театрални школи за деца. Но нима това е всичко?

Интересите ни се простират много нашироко - музика, цирк, фестивали, обмени и работа в екип, проекти, пътешествия... Бъдещето ще бъде поне толкова интересно, колкото нашето късо, но пъстро минало.
За повече информация, снимки и видео, моля,
посетете нашата Facebook страница.

Пътеписите

Ако ви е станало интересно и искате по-подробно да се запознаете с нашите приключения - честито!
Всичките ни странствания и дела са описани детайлно в нашите ПЪТЕПИСИ.

В тях ще намерите:
- къде сме пътешествали
- кого сме срещнали
- историите и приказките, които сме играли
- технически тънкости и тайни
- много смешкиСвалете ги от тук:
Пътепис 2013 - Мале-мале по морето
Мемо-аре де! 2014 - Книга 2: Хамале-мале
Мемо-аре де! 2014 - Книга 3: Второ варненско турне
2015: До Прага и обратно (очаквайте скоро)
2016: Нови попълнения (в процес на дописване)

(обратно към началната страница)
© 2018 Мале-мале. Всички права запазени.